Nyheter

Nyhetsarkiv

2019-08-12

Så mycket flygbränsle kan ett kilo mindre packning spara

Statistik från Finnair visar att det inte är så dumt att hålla nere på packningen. Om samtliga av flygbolagets resenärer ifjol hade packat ett kilo mindre hade det nämligen genererat 1,2 miljoner mindre i bränsleutsläpp. Vilket motsvarar hela 20 flighter från Helsingfors till Tokyo, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2019-08-12

SAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/Trysil

Under vintersäsongen 2019-2020 kommer SAS börja flyga direkt från Köpenhamn, Aalborg och London till den nya flygplatsen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport. Från den nya flygplatsen är det kort väg till drygt 250 skidbackar i Sverige och Norge. De nya rutterna möjliggör för danska, skånska och brittiska snöentusiaster att ta del av Skandinaviens ledande vintersportområden på ett helt nytt sätt, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2019-08-07

Förvånade turister mötte sittförbudet i Rom

Det nya förbudet som började gälla under tisdagen möttes av häpnad rapporterar italienska medier.

Läs mer

2019-08-06

Finnair blandar biobränsle i tanken denna vecka

Finnair kommer att testa att flyga med biobränslen i veckan inom ramen för initiativet ”Push for change”, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2019-07-01

Rusning till klassiska tågluffarbiljetten

Suget efter att åka på tågsemester i Europa fortsätter att öka kraftigt bland svenskarna.

Läs mer

2019-06-28

Flygbuss i Visby

Läs mer

2019-06-12

Lång väntetid för nytt pass inför sommaren

Mer än fyra veckors väntan på flera håll i Sverige Vänta inte för länge om du behöver förnya eller skaffa ett nytt pass inför sommaren. På flera håll i landet måste man vänta i mer än en månad innan man kan boka en tid.

Läs mer

2019-06-11

Måste uppge namn på sociala medier – för att komma in i USA

Ska du resa till USA och söka visum? Då gäller nya krav från och med juni i år – krav som innefattar information om dina sociala medier.

Läs mer

2019-06-10

SAS taxfreeförsäljning upphör – för miljön

SAS satsar på att minska vikten på flyget för miljöns skull. Därför upphör flygbolagets taxfreeförsäljning till hösten. ”Handlar om ganska tunga vagnar ”.

Läs mer

2019-05-31

Resenärer får vänta på ersättning

Var pilotstrejken på SAS en extraordinär händelse eller inte? Svaret avgör hur resenärerna kompenseras. Men drabbade som ligger ute med pengar får räkna med att vänta månader på besked.

Läs mer