Nyheter

Nyhetsarkiv

2023-05-29

Inställda tåg pga Arlanda express urspårning

Det är stopp i tågtrafiken mellan Upplands Väsby och Knivsta på grund av en olycka. Tåget kommer att åka en annan väg. Tåget stannar därför inte vid Arlanda C. Resande till Arlanda C hänvisas till SL Pendeltåg, Mälartåg och SJ tåg till Märsta. I Märsta sker byte till SL buss 583. Resande från Arlanda C hänvisas till SL buss 583 till Märsta. I Märsta sker byte till SL Pendeltåg, Mälartåg och SJ tåg.

Läs mer

2023-05-25

STÄNGT FÖR ALLMÄNHETEN UNDER TOPPMÖTET

Den 30–31 maj genomför EU:s och USA:s handels- och teknikråd ett möte i Luleå. Detta möte berör i högsta grad Kulturens hus och våra besökare. Här får du information på vilket sätt.

Läs mer

2023-05-24

Frankrike förbjuder korta inrikesresor med flyg

Frankrike förbjuder nu korta inrikes flygresor som ett led i sin klimatpolitik. Förbudet gäller sträckor där tågresor på två och en halv timme eller mindre finns som alternativ.

Läs mer

2023-05-23

Swedavia hotellsatsar i Arlanda och Kiruna

Swedavia planerar för ett nytt storhotell på Stockholm Arlanda Airport men även ett hotell vid Kiruna Airport. Text: Janne Sundling

Läs mer

2023-05-19

Franskt flyg fördubblas

Det franska charterbolaget Quartier Libre meddelar att man fördubblar avgångarna mellan Frankrike och Luleå kommande vinter.

Läs mer

2023-05-12

Strejkvarsel inom spårtrafiken skjuts upp

Seko, Service- och kommunikationsfackets förbundsstyrelse, har i dag, på uppmaning av medlarna, beslutat att skjuta upp det stundade strejkvarslet till på måndag klockan 15.00.

Läs mer

2023-05-11

Så kan tågstrejken påverka din resa

Tiden börjar rinna ut. Men de fanns fortfarande inget bud för fack och arbetsgivare i tågkonflikten att ta ställning till. Risken för att den varslade tågstrejken bryter ut idag, ökar för varje timme.

Läs mer

2023-05-08

SJ spärrar biljettförsäljning mellan storstäder efter strejkvarsel

SJ har valt att spärra sin biljettförsäljning för flera av sina avgångar i Sverige, från och med 12 maj. Beslutet är taget med anledning av det strejkvarsel som lagts för tågbranschen.

Läs mer

2023-05-02

Så ska flygplatserna undvika kökaos i sommar

Kökaos, trängsel och missade flyg – våren och sommaren 2022 var läget ansträngt på Sveriges flygplatser.

Läs mer

2023-04-14

Inga SJ-tåg från Skåne till Göteborg i sommar

SJ ställer in alla tågavgångar mellan Skåne och Göteborg i sommar. Anledningen är banarbeten och en omfattande personalbrist. – Det här är ett beslut som vi behövt ta, säger Jonas Olsson vid SJ.

Läs mer