Nyheter

Nyhetsarkiv

2022-05-11

SAS ställer in tusentals flygningar

SAS ställer in cirka 4 000 flygningar under maj till augusti, rapporterar Dagens Industri. Orsaken ska vara personalbrist och leveransproblem.

Läs mer

2022-04-06

Trafikavstängning den 4-6 juni

Den 4–6 juni har Trafikverket planerat för ett större banarbete. Arlanda Express kommer därmed inte kunna bedriva någon verksamhet alls och har därför inga tåg som går mellan Stockholm och Arlanda dessa dygn.

Läs mer

2022-03-28

Regeringen: Slopat inreseförbud från alla länder från 1 april

Från och med den 1 april kommer inreseförbudet som gäller för alla länder utanför EU och EES tas bort, meddelar regeringen. Dessutom slopas kravet på bevis för vaccination eller negativt covidtest vid inresa till Sverige.

Läs mer

2022-03-21

Thailand slopar krav på covid-test

Från och med 1 april slopas kravet på ett negativt covid-19-test för inresande till Thailand. Det meddelade en talesperson för landets folkhälsomyndighet på fredagen.

Läs mer

2022-03-21

Tågpendeln läggs ned

Tågpendeln mellan Luleå och Boden läggs ned, rapporterar SVT Norrbotten

Läs mer

2022-03-11

Eurowings lanserar direktflyg till Düsseldorf från Kiruna och Luleå

Med start i december 2022 kommer Eurowings att flyga direkt från Kiruna till Düsseldorf en dag i veckan och från Luleå två dagar i veckan. Flygbolaget erbjuder sedan december 2021 direktflyg från de två svenska destinationerna till Stuttgart under vintersäsongen. Nu väljer flygbolaget att till nästa säsong i stället erbjuda direktflyg till och från Düsseldorf, där de har sitt huvudnav i Tyskland.

Läs mer

2022-03-10

Swedavia: Ukrainakriget kan påverka flyget

Antalet resenärer vid svenska flygplatser ökade i februari jämfört med i fjol, men ligger kvar på låga nivåer jämfört med tiden före pandemin. Statliga flygplatsbolaget Swedavia varnar för att Ukrainakriget kan påverka framtida flygande.

Läs mer

2022-03-07

UD: Res inte till Ryssland

Regeringen beslutade på söndagen att avråda från alla resor till Ryssland. Anledningen är det oförutsägbara säkerhetsläget, försämrade möjligheter att resa ut från Ryssland och osäkerhet om betalsystemen i landet.

Läs mer

2022-03-04

Frankrike på väg att slopa vaccinpass

Covidpass och de flesta restriktioner kommer att slopas under mars månad i Frankrike eftersom hälsoläget förbättrats och trycket på sjukvården minskat, meddelar premiärminister Jean Castex.

Läs mer

2022-03-01

Ryssland stänger luftrum för EU-länder och Kanada

Ryssland stänger sitt luftrum för 36 länder, däribland Sverige. Charterbolagen Tui och Ving ändrar nu sina flygrutter till Asien.

Läs mer