Nyheter

Nyhetsarkiv

2022-12-08

Flygandet ökar och nu startar fler direktflyg

Antalet passagerare fortsätter att öka vid flygplatserna i Norrbotten. Och nu startar direktflyg till London och Düsseldorf.

Läs mer

2022-11-24

Fyra 48-timmarstrejker utlysta på brittisk järnväg

Det brittiska fackförbundet RMT kommer att hålla fyra 48-timmars strejker under december och januari. Det meddelas efter att man inte lyckats komma överens om ett nytt lönepaket. RMT beskyller regeringen för att förhindra en överenskommelse.

Läs mer

2022-11-22

SJ varnar: Tågstrul även på tisdag – avgångar inställda

Det kraftiga snöfallet ställer till det ordentligt i trafiken och problemen väntas fortsätta under tisdagen. Många tåg är inställda och försenade i Stockholmsområdet. ”Det är förseningar i hela järnvägsnätet”, säger Anders Edgren på SJ:s pressjour.

Läs mer

2022-11-22

Även flygen drabbade av snökaoset – ”fortsätter hela dagen”

Stora mängder snö har ställt till det i trafiken i Stockholms län under måndagen. Även flygtrafiken drabbas, främst på Arlanda, Bromma och Landvetter Flygplats, rapporterar SvD.

Läs mer

2022-11-21

Ovädret stoppar tågen – avgångar ställs in

Det kraftiga snöfallet ställer till problem i trafiken och en rad tågavgångar ställs in under måndagen. Det gäller bland annat SJ:s alla regionaltåg mellan Stockholm och Uppsala.

Läs mer

2022-11-21

Finnair ställer in hundratalet flygningar efter strejk

Finnair ställer in omkring 100 flygningar på söndag och måndag. Åtgärden följer på vad det finländska flygbolaget i ett pressmeddelande beskriver som ”en olaglig strejk” bland kabinpersonalen i Helsingfors.

Läs mer

2022-11-17

Nu blir det enklare att resa till Kroatien

Kroatien blir en del av Schengen! Landet blir en del av den passfria zonen Schengen från januari 2023. EU parlamentet gav grönt ljus vid en omröstning i torsdags.

Läs mer

2022-11-09

SJ återupptar trafiken mellan Stockholm och Oslo

Tågtrafiken mellan Stockholm och Oslo är på väg att återupptas efter flera års banarbete på den norska sidan.

Läs mer

2022-11-09

Högt tryck väntas när SJ släpper julbiljetter

Den som planerar en tågresa hem över julhelgen kan se till att hålla sig vaken när klockan passerar midnatt mot onsdagen. Då släpper SJ sina efterlängtade biljetter på alla avgångar för perioden 11 december till 12 mars.

Läs mer

2022-10-03

Swedavias löfte: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia fick hård kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Nu lovar flygplatschefen att kötiderna blir betydligt kortare i höst, rapporterar Dagens Industri.

Läs mer