Nyheter

Nyhetsarkiv

2021-05-10

SJ lanserar nytt tågluffarkort för sommaren 2021

Ett nytt tågluffarkort från SJ gör det enklare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar. Tågluffarkortet gäller för obegränsat resande under sju, femton eller trettio dagar och är giltigt under perioden 14 juni – 15 augusti, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2021-05-04

Lättnader för resor till EU föreslås

Restriktionerna för icke-nödvändiga inresor till EU ska lyftas i stort – och hotet från nya virusvarianter ska i stället hanteras genom en så kallad nödbromsmekanism, föreslår EU-kommissionen.

Läs mer

2021-04-29

Våra öppettider på Valborgsmässoafton

Läs mer

2021-04-27

Hundratusentals svenskar har ogiltiga pass – polisen vill undvika rusning

Ansökningarna om pass har rasat sedan pandemins början. Polisen räknar med att 600 000 passansökningar saknas vilket kan leda till en rusning när resandet kommer igång igen. – Väntetiderna ökar varje vecka, säger polisens nationella kommenderingschef Per Engström.

Läs mer

2021-04-23

Svenskt vaccinbevis ska vara klart den 1 juni

Arbetet med att ta fram en teknisk lösning för ett svenskt vaccinationsintyg följer tidsplanen och bedöms vara klart om drygt fem veckor, till den 1 juni. Men det är ännu inte bestämt när beviset ska sjösättas.

Läs mer

2021-04-20

BRA flyger till Göteborg och Stockholm från Skellefteå Airport

Flygbolaget BRA har beslutat att etablera sommartrafik till Göteborg och Stockholm-Bromma från Skellefteå Airport. Flyglinjen öppnar nya möjligheter för ökad sommarturism till Skellefteå och Swedish Lapland från både Mälardalen och Västra Götaland samtidigt som tillgängligheten till och från Skellefteå förbättras, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2021-04-09

BRA börjar flyga på Bromma igen och öppnar nu bokningen för de 10 första flyglinjerna

Flygbolaget BRA har sedan pandemins utbrott haft den reguljära flygtrafiken pausad. Under året har BRA arbetat med att göra verksamheten mer kostnadseffektiv och flexibel men framförallt har man definierat en ambitiös vision när det gäller återetablering av flygtrafiken och ett hållbarare resande. Nu står det klart att BRA börjar flyga större delen av sina inrikeslinjer huvudsakligen till och från Stockholm Bromma Airport med start den 12 maj.

Läs mer

2021-04-06

​Stort intresse för svensk naturturism i internationell press trots pandemin

Visit Sweden avslutade under 2020 en femårig insats på uppdrag av Näringsdepartementet och tillsammans med besöksnäringens aktörer för att positionera Sverige som Hållbar destination för Naturturism. I denna satsning har fokus bland annat varit att bearbeta internationella medier.

Läs mer

2021-03-30

Bara förbokade besök när Grönan öppnar

Det blir inte som vanligt, men Gröna Lund i Stockholm siktar på att slå upp portarna den 1 maj. Bara förbokade besök tillåts, och gästerna kommer att vara många färre än vanligt.

Läs mer

2021-03-25

Då hävs inreseförbudet från Danmark och Norge

Inreseförbudet från Norge och Danmark tas bort 31 mars.

Läs mer