Nyheter

Nyhetsarkiv

2021-07-16

Stort ansvar för den enskilde vid flygresa

När nu Sverige tagit bort ytterligare restriktioner kan det leda till att fler reser, också till utlandet

Läs mer

2021-07-09

Fjällen satsar för att öka besökarnas kunskap om allemansrätten

Svenskarnas intresse för fjällsemester har ökat kraftigt under coronapandemin och trenden väntas bestå. Ökat tryck på populära områden i fjällen har samtidigt aktualiserat frågor om allemansrätten. Naturvårdsverkets fjällsäkerhetsråd har genomfört en enkätundersökning till destinationsbolag i fjällen och STF:s fjällstationer. Resultatet visar att en stor majoritet planerar insatser i sommar för att öka besökarnas kunskap om allemansrätten.

Läs mer

2021-07-06

Kraftig ökning av antal frågor kring reseförsäkring och covid-19

Den senaste månaden har antalet frågor angående resor och Covid-19 ökat kraftigt, detta enligt ett pressmeddelande från Folksam. För resenärer som planerar att resa utomlands i sommar är det extra viktigt att vara välinformerad och ha koll på sin reseförsäkring. Coronapandemin pågår fortfarande och smittläget, regler och restriktioner i många länder kan ändras snabbt vilket kan få stora konsekvenser för personer som befinner sig utomlands.

Läs mer

2021-07-01

I dag införs EU:s vaccinpass – Guide: Så fungerar det

Från och med i dag den 1 juli är det möjligt att skaffa sig ett vaccinpass. Ett covidbevis som du laddar ner till mobilen bevisar att du är vaccinerad och ska underlätta resor inom Europa.

Läs mer

2021-06-30

Hit reser svenskarna i sommar enligt sökresultaten

I takt med att covid-restriktionerna börjar lätta är svenskarna i full gång att packa inför sommarens semester. Readly har analyserat maj och juni månads sökhistorik som visar att våra nationella semesterresmål ligger i topp även detta år med Gotland på första plats, men även att europeiska resmål har letat sig in på topplistan.

Läs mer

2021-06-22

Nya incheckningsrutiner på grund av corona

Läs mer

2021-06-21

Swedavia: Arlanda får nytt center för coronatester

I takt med att sommaren infinner sig och restriktioner försvinner ökar efterfrågan på coronatester, både PCR- och antigentester, och att få reseintyg utfärdat på flygplatsen. Det statliga bolaget Swedavia, som äger och förvaltar Sveriges nationella basutbud av flygplatser, har genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med ExpressCare för ett testcenter på Arlanda. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

Läs mer

2021-06-16

STF:s fjällstugor behåller samma restriktioner som förra sommaren

Inför sommarsäsongen i fjällen kommer restriktionerna vara kvar på STF:s fjällstugor. Risken för coronasmitta är inte över, och chefen för stugorna är orolig att besökarna hunnit tappa respekten för begränsningarna.

Läs mer

2021-06-14

Covidbevis: en snabb guide

Det så kallade Covidbeviset lanseras i Sverige den 1 juli. Det har tidigare kallats det Gröna beviset eller vaccinationsbevis. För att få ett covidbevis krävs att du vaccinerat dig mot covid-19 och har svensk e-legitimation. Covidbeviset sköts av den svenska E-hälsomyndigheten, i samarbete med bland andra Myndigheten för digital förvaltning (DIGG). I början av augusti kommer tjänsten att kompletteras med bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande.

Läs mer

2021-06-11

Resklar - UD:s reseinformation direkt i fickan

UD Resklar-appen använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa. I appen kan du enkelt ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till våra ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.

Läs mer