Nyheter

Nyhetsarkiv

2020-04-06

SAS behåller ett flygplan i svensk inrikestrafik

SAS tvingas att ytterligare minska flygkapaciteten med anledning av minskad efterfrågan och nya rekommendationer och regler från myndigheter. Det innebär att SAS från och med måndagen den 6 april endast trafikerar fyra destinationer i Sverige i syfte att upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2020-04-06

Förlängd reseavrådan till 15 juni

Res inte – förrän tidigast i sommar. Utrikesdepartementet förlänger nu sin reseavrådan ända fram till i juni. – Det är en otroligt svår sits för flygbolagen, säger Jan Ohlsson, oberoende flyganalytiker.

Läs mer

2020-04-01

NYA ÖPPETTIDER OCH LUNCHSTÄNGT!

Läs mer

2020-03-20

Ändrade öppettider på NEX

Läs mer

2020-03-16

Resebolag ställer in resor efter UD:s avrådan

Tui, Ving och Apollo meddelar att de ställer in flygningar efter UD:s avrådan från utlandsresor, skriver SVT Nyheter.

Läs mer

2020-03-12

Information från oss på NEX Travel ang Coronaviruset

Läs mer

2020-03-05

Oro räcker inte för att avboka en resa

Researrangörer blir nerringda av oroliga kunder som undrar vad som gäller med deras resor när viruset härjar. Hos ett av bolagen väljer allt fler kunder att köpa till avbokningsskydd. Men hur fungerar egentligen skyddet – är oro för virus tillräckligt för att boka av en resa? Enligt EU-kommissionen kan resenärer som tillhör en riskgrupp ha rätt till återbetalning även innan UD ändrar sina direktiv. Detta har dock aldrig prövats rättsligt. – Branschen borde lyssna på uttalanden från EU-kommissionen och frågan är ju nu om det här ens ska behöva prövas rättsligt, säger Maja Lindstrand som är jurist på Konsumentverket till Sveriges Radio Ekot.

Läs mer

2020-02-28

Datorproblem på Arlanda: Gränsen är stängd

Resenärer på väg in i Sverige via Arlanda kan inte komma in i landet på grund av att passkontrollen inte fungerar.

Läs mer

2019-12-20

Våra öppettider v.52-v.1

Läs mer

2019-12-10

Hit reser Norwegians kunder i jul

Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresmålen bland svenska resenärer som flyger från Stockholm Arlanda under jul och nyår. De spanska favoriterna Malaga och Alicante hamnar högst upp på listan följt av den vibrerande storstaden London, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer