Nyheter

Nyhetsarkiv

2021-09-03

NORWEGIAN incheckningstider

OBS! Norwegian stänger incheckningen 45 min före avgång (inte 30 min).

Läs mer

2021-08-27

UD förlänger reseavrådan till mitten av oktober

Utrikesdepartementet (UD) förlänger den nuvarande avrådan från resor till de flesta av världens länder, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

2021-08-23

Planerat trafikstopp på Arlanda Express 23-24 oktober

Läs mer

2021-08-16

Norge skärper inreseregler för flera regioner i Sverige

Från och med måndag den 16 augusti börjar nya begränsningar gälla för flera svenska regioner efter att smittspridningen av coronaviruset ökat, skriver Västerbottens-Kuriren.

Läs mer

2021-08-13

Ovaccinerade kan få tillfrisknandebevis för att kunna resa

Från och med idag kan du ansöka om tillfrisknandebevis för att resa inom Europa, alltså en sorts bevis att man har haft covid-19 och att man är frisk.

Läs mer

2021-08-09

Fortsatt hårt tryck för covidbevis

Många svenskar vill ha ett covidbevis för att kunna resa utomlands. Trycket på E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se var hårt redan från de första timmarna den 1 juli, när sajten öppnades. Och trycket fortsätter. Enligt Sveriges Radio Ekot har 2,5 miljoner covidbevis nu utfärdats. Många har ansökt mer än en gång och sammanlagt tros runt två miljoner ha ansökt om bevisen.

Läs mer

2021-07-16

Stort ansvar för den enskilde vid flygresa

När nu Sverige tagit bort ytterligare restriktioner kan det leda till att fler reser, också till utlandet

Läs mer

2021-07-09

Fjällen satsar för att öka besökarnas kunskap om allemansrätten

Svenskarnas intresse för fjällsemester har ökat kraftigt under coronapandemin och trenden väntas bestå. Ökat tryck på populära områden i fjällen har samtidigt aktualiserat frågor om allemansrätten. Naturvårdsverkets fjällsäkerhetsråd har genomfört en enkätundersökning till destinationsbolag i fjällen och STF:s fjällstationer. Resultatet visar att en stor majoritet planerar insatser i sommar för att öka besökarnas kunskap om allemansrätten.

Läs mer

2021-07-06

Kraftig ökning av antal frågor kring reseförsäkring och covid-19

Den senaste månaden har antalet frågor angående resor och Covid-19 ökat kraftigt, detta enligt ett pressmeddelande från Folksam. För resenärer som planerar att resa utomlands i sommar är det extra viktigt att vara välinformerad och ha koll på sin reseförsäkring. Coronapandemin pågår fortfarande och smittläget, regler och restriktioner i många länder kan ändras snabbt vilket kan få stora konsekvenser för personer som befinner sig utomlands.

Läs mer

2021-07-01

I dag införs EU:s vaccinpass – Guide: Så fungerar det

Från och med i dag den 1 juli är det möjligt att skaffa sig ett vaccinpass. Ett covidbevis som du laddar ner till mobilen bevisar att du är vaccinerad och ska underlätta resor inom Europa.

Läs mer