Nyheter

Nyhetsarkiv

2021-04-09

BRA börjar flyga på Bromma igen och öppnar nu bokningen för de 10 första flyglinjerna

Flygbolaget BRA har sedan pandemins utbrott haft den reguljära flygtrafiken pausad. Under året har BRA arbetat med att göra verksamheten mer kostnadseffektiv och flexibel men framförallt har man definierat en ambitiös vision när det gäller återetablering av flygtrafiken och ett hållbarare resande. Nu står det klart att BRA börjar flyga större delen av sina inrikeslinjer huvudsakligen till och från Stockholm Bromma Airport med start den 12 maj.

Läs mer

2021-04-06

​Stort intresse för svensk naturturism i internationell press trots pandemin

Visit Sweden avslutade under 2020 en femårig insats på uppdrag av Näringsdepartementet och tillsammans med besöksnäringens aktörer för att positionera Sverige som Hållbar destination för Naturturism. I denna satsning har fokus bland annat varit att bearbeta internationella medier.

Läs mer

2021-03-30

Bara förbokade besök när Grönan öppnar

Det blir inte som vanligt, men Gröna Lund i Stockholm siktar på att slå upp portarna den 1 maj. Bara förbokade besök tillåts, och gästerna kommer att vara många färre än vanligt.

Läs mer

2021-03-25

Då hävs inreseförbudet från Danmark och Norge

Inreseförbudet från Norge och Danmark tas bort 31 mars.

Läs mer

2021-03-19

Fler och fler länder kräver nu PCR test

Läs mer

2021-03-16

Liseberg öppnar 1 maj: ”Vi har inget val”

Lisebergs nöjespark i Göteborg öppnar till våren. ”Vi kommer att öppna den 1 maj. Vi har inget val”, säger parkens vd Andreas Andersen till P4 Göteborg.

Läs mer

2021-03-12

Grekland gör sig redo att välkomna turister

Snart är solstolar och parasoll på plats i Grekland – som förbereder sig för att öppna för turister igen i maj. Förra året var det värsta på flera årtionden för den för den grekiska ekonomin så viktiga turismnäringen.

Läs mer

2021-03-12

Tivoli i Köpenhamn öppnar till påsk

I slutet av mars öppnar den Köpenhamnsnoterade nöjesparken Tivoli i Köpenhamn igen – för den som kan visa upp ett negativt covidtest.

Läs mer

2021-03-11

Spanien kan öppna för turister från och med maj

Spanien ska överväga att öppna landet från och med maj för turister som erhållit coronavaccin. Det uppgav turistminister Maria Reyes Maroto till lokal spansk tv, skriver CityAm.

Läs mer

2021-03-09

Krav på hotellkarantän kortas i Thailand

Från och med april kommer den obligatoriska tid som turister i Thailand måste tillbringa i karantän på hotell kortas. Det gäller de flesta besökare som har vaccinerat sig mot covid-19 – som då bara behöver isolera sig i en vecka.

Läs mer