Nyheter

Nyhetsarkiv

2020-07-06

Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser

På samtliga av Swedavias flygplatser rekommenderas det nu att man bär munskydd inne på terminalen, vilket P4 Gotland har rapporterat om. Rekommendationen gäller på flygplatserna Arlanda, Landvetter, Bromma, Malmö, Luleå, Umeå, Åre, Visby, Ronneby och Kiruna.

Läs mer

2020-06-30

I dag öppnas dörrarna för reslystna svenskar

Från och med i dag vidgas vyerna för semestersugna svenskar. För tio europeiska länder gäller inte längre utrikesdepartementets avrådan från så kallade icke nödvändiga resor. Länderna är Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. De slopade avrådan berör besöks- och turistresor.

Läs mer

2020-06-24

Detta gäller om du blir sjuk under utlandssemestern

Öppnade gränser och reselättnader har fått svenskarna att planera för en sommar i Europa. Men pandemin är långt ifrån över och det finns en risk att bli smittad under semestern. SVT Nyheter har pratat med flera myndigheter om vad som kan vara bra att tänka på inför utlandsresan.

Läs mer

2020-06-23

Hårt tryck på nattågen till norrbottniska fjällen

Det är ett hårt tryck på SJ:s nattåg från Göteborg och Stockholm, då många fjällturister vill upp till Norrbotten och vandra redan nu. Detta trots att högsäsongen inte inte ens börjat. – Vi såg det här redan då det blev känt att restriktionerna skulle förändras från 13 juni; att vi fick jättemånga fler bokningar än vad vi tidigare haft, säger Jan Kyrk, affärschef vid SJ.

Läs mer

2020-06-19

Tre tips till dig som ska fjällvandra i sommar

Mycket snö, smältvatten och en coronapandemi gör att årets säsongsstart i de svenska fjällen blir annorlunda. Det betyder att det finns en del saker att tänka på inför sommarens fjällbesök.

Läs mer

2020-06-17

Norwegian återupptar 76 linjer och sätter ytterligare 12 plan i drift

Norwegian återupptar 76 flyglinjer från och med första juli. Linjerna omfattar både inrikes och utrikes destinationer inom Europa. Det här är ett resultat av en ökad efterfrågan från kunderna och att flera andra flygbolag redan har återupptagit flygningar i Europa. I Sverige återupptar Norwegian tre inrikeslinjer och tio utrikeslinjer.

Läs mer

2020-06-17

Hit flyger SAS i juli

SAS presenterar nu trafikprogrammet för juli. Totalt ökas kapaciteten från 30 flygplan i juni till drygt 40 i juli, vilket motsvarar knappt 30 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Läs mer

2020-06-08

Utrikesministern: UD:s reseavrådan kan hävas i förtid

Avrådan mot alla resor utomlands ligger fast till den 15 juli – men kan komma att hävas innan det, enligt utrikesminister Ann Linde (S). Den som trotsar rekommendationen kan inte räkna med någon hjälp från utrikesdepartementet om det uppstår problem på resan.

Läs mer

2020-06-03

Flygjätte lockar med gratis coronaskydd – men inte SAS

Extra utrustning för skydd mot coronaviruset har blivit ett konkurrensmedel i flygbranschen. SAS, Finnair, British Airways och Lufthansa kräver att resenärerna ska bekosta sitt eget skydd medan ett annat bolag bjuder på ”hygienkit”.

Läs mer

2020-06-03

Italien slår upp portarna för turister

Lagom till sommarsemestrarna öppnar Italien sina gränser på onsdagen. Besökare från alla EU-länder samt Storbritannien är välkomna att resa in i landet utan att behöva sitta i karantän. Förhoppningen är att turismen ska hjälpa till att bygga upp ekonomin, som har drabbats hårt sedan landet stängde ner på grund av coronapandemin.

Läs mer