Nyheter

Nyhetsarkiv

2021-06-21

Swedavia: Arlanda får nytt center för coronatester

I takt med att sommaren infinner sig och restriktioner försvinner ökar efterfrågan på coronatester, både PCR- och antigentester, och att få reseintyg utfärdat på flygplatsen. Det statliga bolaget Swedavia, som äger och förvaltar Sveriges nationella basutbud av flygplatser, har genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med ExpressCare för ett testcenter på Arlanda. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

Läs mer

2021-06-16

STF:s fjällstugor behåller samma restriktioner som förra sommaren

Inför sommarsäsongen i fjällen kommer restriktionerna vara kvar på STF:s fjällstugor. Risken för coronasmitta är inte över, och chefen för stugorna är orolig att besökarna hunnit tappa respekten för begränsningarna.

Läs mer

2021-06-14

Covidbevis: en snabb guide

Det så kallade Covidbeviset lanseras i Sverige den 1 juli. Det har tidigare kallats det Gröna beviset eller vaccinationsbevis. För att få ett covidbevis krävs att du vaccinerat dig mot covid-19 och har svensk e-legitimation. Covidbeviset sköts av den svenska E-hälsomyndigheten, i samarbete med bland andra Myndigheten för digital förvaltning (DIGG). I början av augusti kommer tjänsten att kompletteras med bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande.

Läs mer

2021-06-11

Resklar - UD:s reseinformation direkt i fickan

UD Resklar-appen använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa. I appen kan du enkelt ta del av reseinformation, hitta kontaktuppgifter till våra ambassader och få råd och rekommendationer i de fall du skulle hamna i en nödsituation utomlands.

Läs mer

2021-06-07

Spanien öppnar för vaccinerade besökare

Från och med i dag kan vem som helst, förutsatt att hen är vaccinerad, åka på semester till Spanien.

Läs mer

2021-06-07

Så grejar du vaccinationsbeviset inför resan

Nu är det på gång, det digitala vaccinationsintyget som ska göra resan inom EU lite smidigare. Till en början krävs svensk e-legitimation för att beställa det digitala intyget.

Läs mer

2021-06-03

Västervik - Årets Sommarstad 2021

Om ni känner er sugna på att besöka Årets Sommarstad 2021

Läs mer

2021-06-02

Portugal slopar krav på karantän för svenskar

Läs mer

2021-06-02

Gröna Lund öppnar med begränsningar

I dag öppnar nöjesparken Gröna Lund i Stockholm, men under den långa stängningen har man tvingats säga upp personal.

Läs mer

2021-05-31

Norwegian är tillbaka i Sverige

Från och med idag 31 maj återupptar Norwegian flygningar i Sverige igen och utökar till 33 destinationer under våren och sommaren, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer