Elite Hotels satsar i Kirunas nya centrum

De tre parterna Kiruna kommun, LKAB och Elite Hotels är överens och avtalen ligger klara för påskrift. Förslaget ska läggas fram för Kirunas kommunstyrelse och kommunfullmäktige, och för LKAB:s styrelse för beslut. När de besluten är tagna kan hotellet börja byggas i början på 2022.

– Det här är en stor och viktig pusselbit i bygget av det nya attraktiva Kiruna. Besöksnäringen skapar arbetstillfällen och inkomster till samhället och skapar liv och rörelse som gynnar alla oss Kirunabor, säger Stefan Hämäläinen, LKAB:s direktör för samhällsomvandlingarna.

Kvarter sex i nya centrum ska utöver det nya hotellet inrymma lokaler för restauranger, butiker och andra verksamheter. Hotellet byggs som en ersättning till Kiruna kommun och Elite Hotels för befintliga lokaler i nuvarande centrum som hamnar inom gruvans påverkansområde. Efter färdigställande av kvarteret kommer Kiruna kommun att vara fastighetsägare av hotellet och LKAB kommer äga övriga kommersiella lokaler i kvarteret.

- Det känns otroligt roligt att fortsätta öppna storslagna hotell i Norrland. För några veckor sedan öppnade vi i Skellefteå och nu får vi förmånen att öppna även detta fantastiska hotell i Kiruna, säger David Halldén, vd för Elite Hotels of Sweden.

Källa: Affärer i Norr 


Publicerad: den 11 november 2021