Kunder som har bokade biljetter efter det datumet uppmanas kontakta bolaget.

Norwegian började trafikera Skellefteå i mars 2017. I juni 2018 gick de ut med information om att de valt att skära ner antalet avgångar i tidtabellen från och med 1 september. Nu ger bolaget besked om att linjen inte fortsätter nästa år.

– Dessvärre fortsätter inte sträckan mellan Arlanda och Skellefteå efter 10 januari nästa år. Orsaken till det beror på en kombination av flygskatt och att linjen inte är tillräckligt lönsam. Vi tycker självklart att det är jättetråkigt att vi inte kan upprätthålla linjen och beklagar det och att det drabbar resenärer som har uppskattat att kunna flyga billigt, bekvämt och bränsleeffektivt med Norwegian mellan Stockholm och Skellefteå. Men, det är viktigt att understryka att vi kontinuerligt utvärderar vårt linjenät och att linjen kan komma att återupptas i framtiden, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef, Norwegian.

– Med den framtidstro som råder i Skellefteå är det naturligtvis oerhört tråkigt att Norwegian lämnar oss. Samtidigt måste vi ha förståelse för att de inte kan driva en olönsam linje, säger Jeanette Morén, tf vd, Skellefteå Airport.

 


Publicerad: den 16 oktober 2018