SAS summerar 2017 med klimat och utsläpp i fokus

Flyget är ett globalt färdmedel som bidrar till globala möten och att skapa ekonomisk tillväxt och internationell integration. Men givet klimat- och miljöpåverkan kopplat till utsläpp är vår främsta prioritet inom hållbarhetsarbetet att reducera den fossila bränsleförbrukningen i vår flygverksamhet. Minskade utsläpp är en  förutsättning, inte bara för oss som bolag utan för hela flygindustrin, och måste därför vara en integrerad del i vår verksamhet. Långsiktig lönsamhet skapar möjligheter att minska vår miljöpåverkan.

Några exempel på områden SAS arbetar med för att fortsatt minska våra utsläpp:

  • Kontinuerligt arbete med att förnya och anpassa flygplansflottan. SAS fasar nu in 30 Airbus A320neo som, jämfört med sin föregångare, minskar utsläppen med 15-20%.
  • Påskynda kommersialiseringen av förnyelsebara flygbränslen och därmed skapa större efterfrågan och tillgång.
  • Flyga effektivare med existerande flygplan inklusive gröna inflygningar och rakare flygvägar
  • Företagsövergripande åtgärder för att minska klimatpåverkan. Exempelvis att byta till betydligt lättare kabininteriör ombord på våra flyg och att minska vår energiförbrukning i våra lokaler.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

SAS, med mer än 70 år i branschen, transporterar över 29 miljoner passagerare årligen och är Skandinaviens ledande flygbolag med över 800 flygningar per dag till 118 destinationer i 36 länder i Skandinavien, Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med ytterligare 26 flygbolag erbjuda fler än 18 400 dagliga flyg till cirka 1 300 destinationer i 191 länder. För mer information, besök gärna www.sas.se eller www.sasgroup.net

Källa:SAS


Publicerad: den 18 december 2017