STF:s fjällstugor behåller samma restriktioner som förra sommaren

I fjol var det första sommaren med coronarestriktioner för boende i fjällstugorna. Till midsommar i år öppnar Svenska Turistföreningen fjällstugorna igen och restriktionerna blir kvar även den här säsongen.

– Det kommer bli en sommar med en hel del begränsningar och restriktioner precis som det var förra sommaren, säger Jonas Påve, chef för STF fjällstugor.

Har infört maxantal i butikerna

STF har gjort en utvärdering med stugvärdarna om hur det fungerade i fjol och nu senast under vintersäsongen. Vissa justeringar har gjorts men det blir inga stora förändringar i sommar.

– Vissa fjällstugor har butik och en rekommendation som tillkommit är att vi har ett maxantal i butikerna, berättar Johan Påve.

Hoppas restriktionerna respekteras

Även antal platser i fjällstugorna är begränsade, så förbokning gäller.

– Det jag är mest orolig för är att pandemin har pågått så länge nu. Det finns begränsningar även hos oss precis som i övriga samhället. Den stora risken är att besökaren kanske har tappat respekten för hur man ska förhålla sig till begränsningarna och tror att faran är över, säger Johan Påve.

Källa:svt.se

 

DETTA GÄLLER I STF-STUGORNA UNDER PANDEMIN

  • Folkhälsomyndighetens allmänna råd och föreskrifter.
  • STF:s boenden, lokalavdelningar och personal får information om covid-19 med instruktioner och riktlinjer kring hur risken för smittspridning ska minskas.
  • Hygien och renlighet är högprioriterat. Rutiner för städning, rengöring och hygien har förstärkts med extra fokus på handhygien.
  • Regelbunden desinficering av frekvent använda ytor som exempelvis dörrhandtag, receptionsdisk och allmänna toaletter/duschar.
  • Handdesinfektion finns ofta tillgängligt för gäster i allmänna utrymmen och på alla lokalavdelningsaktiviteter.
  • Agerar i enlighet med rutiner som upprättats och som gäller i händelse av upptäckt av covid-19 på boenden, både bland personal, gäster och aktivitetsdeltagare.
  • Upplever du symptom som kan tyda på att du blivit smittad av coronavirus (exempelvis feber, ont i muskler och leder, huvudvärk och torrhosta) ska personal meddelas, om möjligt utan att lämna rummet.

Källa: Svenska turistföreningen


Publicerad: den 16 juni 2021