Nyhet om flyg och tåg med Star Alliance

7/6/2022

Från och med den 1 augusti kommer Deutsche Bahn (DB) att vara världens första intermodala partner till Star Alliance. Med detta sänder DB och flygindustrin ytterligare en stark signal för resebranschens miljövänliga utveckling. Under det nya samarbetet kommer DB-kunder och passagerare hos Star Alliance medlemsflygbolag att kunna börja eller avsluta sin långfärd bekvämt på det klimatvänliga tåget. Tyskland är den första marknaden och DB är världens första partner i det nya Star Alliance-initiativet.

Det nya partnerskapet mellan DB och Star Alliance bygger på Lufthansa Express Rail-programmet. Lufthansas kunder har kunnat köpa en kombinerad biljett för tåg och flyg i ett bokningssteg i mer än 20 år. I framtiden, förutom Lufthansa, kommer alla 25 andra Star Alliance-medlemsflygbolag att kunna inkludera DB:s miljövänliga ICE-tåg som ett flightnummer i sin bokningsmotor och kunderna kommer att dra nytta av fördelar som:

  • I en enda bokningsprocess får flygbolagens kunder en kombinerad biljett för flyg- och tågresorna inklusive platsreservation. Vid incheckning – vilket är möjligt tills strax innan tåget avgår – får resenärerna sina boardingkort för både flyget och tågresorna.
  • Med integrerade ICE-tågresor kommer flygresenärer att ha ännu fler valmöjligheter baserat på tider, varaktighet och priser som erbjuds.
  • Kunderna drar också nytta av prioriterad bagagehantering och andra tjänster i AiRail-incheckningsområdet på Frankfurts flygplats.
  • För alla bokningar av kombinerade tåg-flygresor via Lufthansa Express Rail eller, även hos medlemsflygbolagen i Star Alliance, kan poäng eller miles samlas in för tågresorna i flygbolagens föredragna frequent flyer-program.
  • Dessutom kommer Business- och First-Class-flygkunder hos Star Alliance-medlemsflygbolag att få ytterligare förmåner med en LH Express Rail-biljett, såsom tillgång till DB-loungerna.

 

Källa: Lufthansa Group

Kontakta oss

Öppettider 08.00-17.00

Lunchstängt 12.00-13.00

0920- 280 225
svenskakyrkan@nex.se

NEX Grupp- & konferens

0920-75 330
nexgrupp@nex.se

NexOnline Support

nexonline@nex.se

NEX Huvudkontor

0920-21 10 00

VD

Linda Jadinge
linda.jadinge@nex.se

Kundansvarig

Rigmor Ahlqvist
rigmor.ahlqvist@nex.se

Jourservice

Öppet kl.17.00-08.00
+46 770 45 62 63, mot kostnad

För om- och avbokning av flygtaxi:

+46 8 120 92 000

För avbokning av tåg kan du ringa:

0771-757575 tonval 4